Houtrot reparatie

Wij hebben met goed gevolg de opleidingen gevolgd voor het professioneel repareren van houten onderdelen.

Op het gebied van houtreparatie werken wij onder andere met de producten en werkwijzen van Repair Care.

Repair Care heeft namelijk een uniek systeem ontwikkeld waarmee hout op een duurzame manier hersteld wordt. Daarnaast kunnen ook preventieve werkzaamheden uitgevoerd worden om houtrot in de toekomst te voorkomen.
Kenmerkend voor de producten van Repair Care is dat ze duurzaam elastisch en vochtbestendig zijn.
Hierdoor zijn reparaties, nadat ze overschilderd zijn, niet meer zichtbaar.

Bovendien gaan de gerenoveerde kozijnen niet meer kapot; ze gaan minstens de verdere levensduur van het kozijn mee. Omdat goede producten alleen niet voldoende zijn voor het juist uitvoeren van een reparatie leidt Repair Care al jarenlang schilder- en klusbedrijven op.

Wij zijn tot en met Niveau 1 opgeleid. Hiermee zijn we officieel erkend door Repair Care en kunnen wij u prima adviseren over zowel reparatie als preventie!

Waarom repareren in plaats van vervangen?
Complete vervanging van kozijnen is duur en onnodig. Er is minder overlast bij reparatie dan bij vervanging, omdat kozijn en ruit tijdens de werkzaamheden gewoon in de gevel blijven zitten.
Gemiddeld is 95% van het hout van een kozijn met houtrotschade in goede staat. Dit hoeft dus helemaal niet weggegooid te worden. Bovendien zorgt productie, vervoer en plaatsing van een nieuw kozijn voor meer belasting van het milieu dan wanneer alleen het beschadigde deel gerepareerd wordt.

repaircare_gecertificeerd
Back to Top